Nieuwjaarsrace DNRT Winter Endurance Kampioenschap

De Nieuwjaarsrace was zoals gebruikelijk ook in 2016 weer de eerste wedstrijd van het jaar die op Circuit Park Zandvoort werd verreden. De tweede ronde van het DNRT Winter Endurance Kampioenschap 2015/2016 werd gewonnen door Kris Cools en Pim van Riet in een Wolf GB08 van Bas Koeten Racing.

Bekijk hieronder de foto’s van de DNRT WEK Nieuwjaarsrace.

Al tijdens de kwalificatie voor de Nieuwjaarsrace bleken de twee prototypes van Bas Koeten Racing oppermachtig. De pole ging naar Cools en Van Riet met een kleine voorsprong van anderhalf tiende van een seconde op de twee Wolf, bestuurd door Leon Rijnbeek en Sam Taheri. De Porsche van Marcel van Berlo en Bob Herber was de best of the rest maar het duo was in hun snelste ronde maar liefst vier seconden langzamer dan de snelste Wolf.

Ook tijdens de race waren de auto’s uit de stal van Bas Koeten Racing pijlsnel, al hadden ze wel met tegenslag af te rekenen. De auto van Cools en Van Riet kreeg een kapotte dynamo die moest worden vervangen. Dat kostte vijf ronden, waarmee het duo achteraan aan moest sluiten. Met een sterke inhaalrace wisten ze zich terug te knokken naar de tweede plaats, achter Rijnbeek en Taheri, die echter op hun beurt met een kapotte wielophanging de pits op moesten zoeken. Daarmee kwam de leiding weer in handen van Cools en Van Riet. Met een gerepareerde ophanging finishten Leon Rijnbeek en Sam Taheri op de derde plaats, achter de Porsche van Marcel van Berlo en Bob Herber.

Wil je foto’s bestellen? Volg dan deze link!

 

Wil je foto’s bestellen? Volg dan deze link!

De foto’s op deze pagina zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Nieuwjaarsrace, de tweede race van het DNRT Winter Endurance Kampioenschap 2015/2016 op Circuit Park Zandvoort. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.