DNRT WEK Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace

Op zaterdag 3 januari werden op Circuit Park Zandvoort voor het eerst in 2015 de motoren gestart om een race te rijden. 33 Auto’s vertrokken voor de traditionele seizoensopener met een duur van vier uur.

Joey van Splunteren in de Bas Koeten Racing Wolf GB08 in de pits tijdens de Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace
Joey van Splunteren in de Bas Koeten Racing Wolf GB08 in de pits tijdens de Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace

In de kwalificatie was Joey van Splunteren oppermachtig in de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing. Van Splunteren mocht dus met de Wolf die hij deelde met Bert de Heus vanaf pole position vertrekken. De door Bas Koeten Racing geprepareerde bolide bleek dit keer uiterst betrouwbaar en gaf de concurrentie het nakijken. Aan de finish bedroeg de achterstand van Pieter van Soelen en Dennis de Groot in de BMW Z4 Silhouette van JR-Motorsport, niet minder dan twee ronden. In november wist deze bolide nog de openingsronde van het Winter Endurance Kampioenschap te winnen.

Bekijk hieronder de foto’s van de Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace van het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015!

Plaats twee was het maximaal haalbare voor Pieter van Soelen en Dennis de Groot in de JR-Motorsport BMW M4 Silhouette
Plaats twee was het maximaal haalbare voor Pieter van Soelen en Dennis de Groot in de JR-Motorsport BMW M4 Silhouette

De derde plaats ging naar de BMW 320D WTCC van MDM Motorsport met Bas van de Ven en Simon Knap aan het stuur en daarmee winnaars in de divisie II. Daarmee wisten zij vele, in de basis snellere, divisie I bolides achter zich te houden. De tweede plaats in Divisie II ging naar de Tischner Motorsport BMW E46 met Uwe Kleen en Michael en Matthias Tischner. Maar zij konden het tempo van Van de Ven en Knap niet bijbenen en moesten 4 ronden toegeven. Melvin de Groot en Sebastiaan Bleekemolen in de Renault Clio van Team Bleekemolen wonnen divisie III met een zevende plaats algemeen. Dick van Voskuilen, Kevin Veltman en Maurice Bol waren de snelsten in Divisie IV. In de BMW 320d van Kevin Veltman Racing hadden zij aan de finish een voorsprong van één ronde op Bas Baars, Adriaan Verhoef en Marcel Roeleveld in de Niham Traqz Volvo S60D4.

De op deze pagina geplaatste foto’s zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace 2015. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer tijdens de Nieuwjaarsrace? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Uitslag Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace 2015:

1. De Heus – Van Splunteren / Wolf GB08

2. Van Soelen – De Groot / BMW M4 Silhouette

3. Van de Ven – Knap / BMW 320D WTCC

4. Van Berlo – Van de Munckhof / Porsche 997 Cup

5. Euser – Euser / Marcos Mantis

6. Wijnschenk – Van Es / Porsche 997 Cup

7. De Groot – Bleekemolen / Renault Clio

8. Steenmetz – Bleekemolen – Bleekemolen / Renault Clio

9. Tischner – Tischner – Kleine / BMW E46

10. Morien – Langeveld / BMW Compact 325ti

 

De Final 4, volgende en afsluitende ronde van het DNRT Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015 op Circuit Park Zandvoort wordt verreden op zaterdag 7 maart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.