Syntix Super Prix – Supercar Challenge

De Supercar Challenge kwam tijdens de Sintix Super Prix voor de tweede keer dit jaar in actie op Circuit Zolder. De wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat bandenleverancier Pirelli dit keer ook aan de bak moest om regenbanden om de velgen te leggen.

Tijdens de eerste race in de Super-GT klasse pakte Henry Zumbrink in de Volvo S60 V8 de winst, voor Roger Grouwels in de Dodge Viper GT3-R. Zumbrink kon deze prestatie in de tweede race niet evenaren, zijn Volvo liet hem in de steek waardoor hij al vroeg in de race toeschouwer werd. Het Belgische duo Vendierendonck en Van Hooydonk pakte met hun machtige Corvette GT1 de winst en Roger Grouwels reed opnieuw naar de tweede plaats. De eerste race in de GTB categorie werd gewonnen door Milan Dontje en Ferdinand Kool in de Corvette. Het Belgische duo Ward Sluys en Frederique Jonckheere won de tweede race in de BMW M4 Silhouette van JR Motorsport.

Eric van den Munckhof wist beide races in de Supersportklasse maximaal te scoren in zijn BMW Z4, waarbij Koen Bogaerts en Pieter van Soelen tot twee keer toe genoegen moesten nemen met een tweede plaats. Wiebe Wijtzes drukte zijn stempel dit weekend op de sportklasse door zijn Renault Clio twee keer naar de overwinning te sturen. In de beide races werd hij daarbij gevolgd door Rob Nieman, eveneens in een Clio.

De eerste race bij de IDIS Superlights ging naar Pim van Riet in de Radical SR8, gevolgd door Luc de Cock in zijn Norma en Yorck Schumacher in een Wolf GB08 van Bas Koeten Racing. De lange tweede race ging naar Yorck Schumacher en Joey van Splunteren, voor Henk Thuis en Pim van Riet. De derde plaats was er voor Luc de Cock en Sam de Jonghe.

De op deze pagina geplaatste foto’s zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt van de Supercar Challenge Powered by Pirelli tijdens de Syntax Super Prix op Circuit Zolder. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.