Supercar Challenge – New Race Festival 2016 – Circuit Zolder

De eerste ronde van de Supercar Challenge Powered by Pirelli werd verreden op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival. Met een nieuw format, waarbij de Sport, Supersport, GT en Super GT allemaal tegelijk hun race afwerkten en er op zondag een 90 minuten race op het programma stond. Ook in de Superlights Challenge Powered by Pirelli stonden de eerste races op Circuit Zolder op het programma.

Wil je foto’s bestellen? Volg dan deze link!

Wil je foto’s bestellen? Volg dan deze link!

In de eerste Supercar Challenge race ging de overwinning naar Milan en Indy Dontje in de Ligier JS P3 LMP3 bolide van het Day-V-Tec team. De tweede plaats was er voor Henry Zumbrink met zijn Volvo S60 V8, terwijl Kosta Kanaroglou  en Oliver Campos Hull in een Mosler MT 900 de derde plaats behaalden. Roger Grouwels was in zijn Porsche 991 Cup de snelste GTB rijder. Eric van den Munckhof kwam in zijn BMW Z4 in de Supersport divisie als eerste over de finish. De eerste plaats in de Sport divisie was weggelegd voor Bart Drost en Niels Kool in een BMW 130i.

De tweede race ging naar Henry Zumbrink, ondanks dat hij wegens een spin in de eerste bocht van achteraan moest beginnen. Tweede werden Jean-Pierre LeQuex en Sam Dejonghe in een Ginetta Nissan LMP3, voor Kosta Kanaroglou en Oliver Campos Hull die opnieuw het podium mochten beklimmen. Roger Grouwels was wederom de sterkste in GTB, terwijl Dennis de Borst en Martin de Kleijn in de tweede race de grootste beker in de Supersport mochten ophalen. Harold Wisselink en Henk Tappel pakten de eerste prijs in de Sport divisie met een BMW 135i van Brockhorst Car Racing.

In de Superlights Challenge ging de overwinning tijdens de eerste race op het vier kilometer lange Circuit Zolder naar Luc de Cock en Tim Joosen in een Norma 20 FC. De tweede plaats ging naar Rob Kamphues in de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing, voor David Houthoofd in een Norma M20FC. Bart Ooms was de sterkste in de Superlights 2 categorie in een Radical SR3. Race twee werd een prooi voor Milan en Indy Dontje in de Ligier Js P3 LMP3, voor De Cock en Joosen en David Houthoofd.

De foto’s op deze pagina zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de races van de Supercar Challenge op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival 2016. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.