Paasraces 2014 – Circuit Park Zandvoort

Natuurlijk zijn er al meerdere races gereden in 2014 voordat op Circuit Park Zandvoort de lichten op groen gingen voor de eerste wedstrijd, toch blijven de Paasraces de echte officiële opening van het nationale autosport seizoen.

De debuterende Dodge Viper GT3-R van Team RaceArt
De debuterende Dodge Viper GT3-R van Team RaceArt

Er was tijdens de Paasraces genoeg actie op het circuit te beleven. Het hoofdprogramma werd verzorgd door de Supercar Challenge, die alle klasses aan de start bracht. Henry Zumbrink was in zijn Volvo S60 V8 de snelste in de eerste race. Winst in de tweede Supercar Challenge wedstrijd ging naar het duo Martin Lanting en Bob Herber in de Martino Rosso Racing Ferrari 458 GT2. Verder zagen we tijdens de Paasraces ook het Europese debuut van de splinternieuwe Dodge Viper GT3-R ingezet door Team RaceArt, met aan het stuur Roger Grouwels en Arjen van der Zwaan. Daarbij behaalden zij een derde plaats in race 1 op zaterdag 19 april. Tijdens de tweede race op 2e paasdag 21 april behaalden ze een vijfde plaats.

Scroll verder naar beneden voor de foto’s van de Paasraces 2014!

Twee keer winst voor Henk Thuis in de Supercar Challenge Superlights
Twee keer winst voor Henk Thuis in de Supercar Challenge Superlights

In de Superlights divisie van de Supercar Challenge ging de overwinning in de eerste race naar Henk Thuis in de Radical SR-8. Bas Schouten reed in de kwalificatie de snelste tijd in de Wolf GB08, maar kon zijn pole position niet verzilveren en sloot na het ronden van de Tarzanbocht achter Thuis aan. Nadat hij gedwongen door technische problemen ook de pits nog moest opzoeken verloor hij twee ronden en zat een overwinning er niet meer in voor Schouten. De tweede plaats in de race 1 ging naar Ko Koppejan vóór Wibo Rademaker op P3, beiden in een Radical SR3. Ook de tweede race zou worden gewonnen door Henk Thuis, met Bas Schouten en Ko Koppejan op respectievelijk een tweede en derde plaats.

Sebastiaan Bleekemolen pakte twee keer winst in de Renault Clio Benelux Cup
Sebastiaan Bleekemolen pakte twee keer winst in de Renault Clio Benelux Cup

Tijdens de Paasraces zagen we ook het debuut van de nieuwe, turbo-geblazen Renault Clio 4 in de Renault Clio Benelux Cup. Sebastiaan Bleekemolen had de eer om de eerste twee races met die nieuwe Franse cupracer te winnen. Ook de jonge helden van het Formula Renault 1.6 NEC Junior schitterden tijdens de paasdagen op het circuit van Zandvoort. Daarnaast reden ook het Burando Production Open en de Formido Swift Cup hun eerste competitie kilometers van 2014.

De op deze pagina geplaatste foto’s zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Paasraces 2014. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer of team? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!

Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.