Tank S Rally 2013 – Emmeloord

Met overmacht heeft Dennis Kuipers de Tank S Rally in Emmeloord gewonnen. Al na twee klassementsproeven had de Twentse coureur de wedstrijd eigenlijk al beslist, mede door problemen bij de concurrentie.

Bob de Jong startte in zijn Mitsubishi Lancer WRC als één van de grootste concurrenten van Kuipers, ondanks dat zijn auto al uit 2005 stamt en de Ford Fiesta WRC van Kuipers over de nieuwste updates beschikt. Maar doordat de Mitsubishi WRC volgens het oude reglement beschikt over een 2-liter turbo motor en de Ford het moet doen met een 1.6 liter met turbo zou de Japanner sneller moeten zijn op de lange rechte stukken in de polder. Ook René Kuipers startte met een WRC van de oude generatie, een Subaru Impreza WRC S14.

Maar al na de eerste proef maakte Kuipers duidelijk dat hij kwam om te overwinnen. Met een voorsprong van achttien en een halve seconde voorsprong op Piet van Hoof wist hij de proef te winnen, waarbij Bob de Jong genoegen moest nemen met een zevende plaats op ruim een halve minuut. René Kuipers kon met een achterstand van tweeëntwintig seconden evenmin aanhaken. Aan het einde van de eerste boucle van drie KP’s keek Piet van Hoof op de tweede plaats al tegen een achterstand aan van vijfenveertig seconden en zat de strijd om de eindzege eigenlijk al op slot.

De reden waarom Bob de Jong en René Kuipers zoveel moesten toegeven in de beginfase bleek op de service. De Mitsubishi van De Jong kampte met een kapotte stuurbekrachtiging, de Subaru van Kuipers miste de zesde versnelling.  Nadat de problemen bij de achtervolgers waren opgelost konden zij redelijke tijden op de klokken zetten, maar Dennis Kuipers bleef oppermachtig. Hij stond niet toe dat de concurrentie ook maar één klassementsproef mocht winnen, dus met vijftien overwinningen op vijftien klassementsproeven pakte Dennis Kuipers de overwinning met een voorsprong van ruim twee minuten op Bob de Jong, gevolgd door René Kuipers op de derde plaats.

Die derde plaats leek lange tijd naar Kevin Kooijman te gaan. De jonge rijder uit het KNAF Talent First programma reed zijn eerste wedstrijd in de Mitsubishi Lancer EVO 10 R4 van het Deltion Rally Team en presteerde ijzersterk. Tot de laatste klassementsproef lag hij met navigator Hans van Goor op de derde plaats in het algemeen klassement, maar door een foutje op de slotproef verspeelde hij zijn voorsprong op René Kuipers en restte een toch erg knappe vierde plaats.

Bekijk hieronder een kleine selectie van de foto’s gemaakt tijdens de Tank S Rally. Natuurlijk zijn er veel meer foto’s gemaakt. Ben je op zoek naar foto’s van een coureur of team? Vraag er dan naar via het contact formulier, dan gaan wij de foto’s opzoeken en kunnen wij je melden onder welke voorwaarden je in bezit van de foto(s) kan komen.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de autosport.

Uitslag Tank S Rally 2013:

  1. Dennis Kuipers – Robin Buysmans / Ford Fiesta RS WRC
  2. Bob de Jong – Kees Hagman / Mitsubishi Lancer WRC 05
  3. René Kuipers – Erwin Mombaerts / Subaru Impreza WRC S14
  4. Kevin Kooijman – Hans van Goor / Mitsubishi Lancer EVO 10 R4
  5. Arjen de Koning – Hein Verschuuren / Mitsubishi Lancer EVO 7
  6. Wouter Ploeg – Harm van Koppen / BMW 1M Coupé
  7. Jan de Winkel – Michiel Poel / Renault Clio R3
  8. Dirk Garvelink – Nicky van Gerwen / Nissan 350Z
  9. Mats van den Brand – Eddy Smeets / Nissan 350Z
  10. Wim Muilwijk – Patrick Lipholt / BMW E46 M3

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.