Acceleration 14 – Nürburgring

In het weekend van 23 tot 25 mei stond de roemruchte Nürburgring in het teken van Acceleration14. Het concept uit de koker van Henk de Jong moest autosport en muziek bij elkaar brengen. Overdag zorgden op het circuit de Formula Acceleration 1, de MW-V6 Pickup Series en de Legend Supercup voor de nodige decibellen. Op het podium werd dat ’s avonds nog eens dunnetjes over gedaan door onderanderen het “Celebrate the 80’s and the 90’s with The Hoff” feestje van David Hasselhoff en verschillende danceacts die de trommelvliezen wisten te vermaken.

Nigel Melker reed ijzersterk in de FA1 tijdens Acceleration14 op de Nürburgring
Nigel Melker reed ijzersterk in de FA1 tijdens Acceleration14 op de Nürburgring

Dé grote spektakelmakers van de Acceleration weekenden zijn zonder twijfel de Formula Acceleration 1 (FA1). De FA1 heeft een Lola B05/52 chassis met een Zytek ZA1348 530 pk leverende V8, die zijn geluid ongedempt de wijde wereld instuurt. Tijdens de eerste van twee FA1 races op de Nürburgring ging de winst naar Nigel Melker, die daarmee de trend doorzette van de wedstrijden op Circuito de Navarra waar hij beide races wist te winnen. Voor de start van de tweede race ging het echter mis voor de snelle Nederlander. Ook deze race zou hij van Pole position mogen vertrekken, een nukkige koppeling weerhield hem hier echter van. Terwijl de rest van het FA1 veld op topsnelheid naar de eerste bocht raceten, parkeerde Nigel Melker zijn bolide voor de pitbox van zijn team Azerti. Mirko Bortolotti maakte dankbaar gebruik van het uitvallen van Melker en pakte de winst in de tweede FA1 race op de Nürburgring.

Scroll verder naar beneden om de foto’s van Acceleration14 op de Nürburgring te bekijken!

De spectaculaire MW-V6 Pickup die worden onderhouden door het team van Bas Koeten Racing
De spectaculaire MW-V6 Pickup die worden onderhouden door het team van Bas Koeten Racing

Bas Koeten Racing was met vrachtwagens vol met MW-V6 Pickups naar de Nürburgring afgereisd. Het team uit het Noord-Hollandse Westwoud verzorgde de technische ondersteuning en logistiek van de MW-V6 Pickup Series. De auto’s zijn gebaseerd op de in Nederland alom bekende BRL V6 bolides en beschikken over een sequentiële versnellingsbak die aan een 325 pk leverende Ford V6 motor is gehangen. Met een gewicht van slechts 925 kilo is spektakel daarmee verzekerd. Pole position voor de eerste van drie races op de Nürburgring was er voor Bas Schouten, maar hij wast deze niet te verzilveren. De winst in race 1 ging naar Danny van Dongen. Voor de tweede race was de beste startpositie voor de Ier Eoin Murray terwijl in race drie Bas Schouten opnieuw van P1 mocht vertrekken. Maar in beide races bracht pole position niet de winst. Na beide wedstrijden mocht Jacky van der Ende het hoogste trapje van het podium beklimmen.

De kleine, maar oh zo snelle Legend. 520 kilo en 136 pk staan garant voor veel snelheid
De kleine, maar oh zo snelle Legend. 520 kilo en 136 pk staan garant voor veel snelheid

Wat Bas Koeten Racing is voor de MW-V6 Pickup Series zijn Johan Kraan Motorsports en Ferry Monster Autosport voor de Legend SuperCup. Dit betekent dus das zij alle Legends mogen vertroetelen. De Legends zijn kleine auto’s die bestaan uit een buizen chassis voorzien van een klassieke polyester koets. Onder de motorkap ligt een 1250 cc Yamaha motorfiets krachtbron die 136 pk via een sequentiële vijf versnellingsbak naar de achterwielen stuurt. Met een gewicht van slechts 520 kilo is het begrijpelijk dat er nogal wat snelheidspotentieel in de kleine autootjes zit. Wat te denken van een acceleratie van 0-100 in slechts 3,7 seconden. Neem daarbij de profielbanden die voor een levendige rijdynamiek zorgen en je weet dat spektakel is gegarandeerd. Op de Nürburgring werden vier races in de Legend Supercup gereden. Davit Kajaia uit Georgië wist de eerste race op zijn naam te schrijven, de resterende drie Legend Supercup races op de Nürburgring werden een prooi voor de Ier Nicky Meredith.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de autosport.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.