Zandvoort 500 – Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015

De opening van het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015 op Circuit Park Zandvoort ligt al weer achter ons. Op 8 november werd er op Circuit Park Zandvoort in vier verschillende divisies gestreden om de prijzen, in omstandigheden die nog niet echt aan winter deden denken.

In de kwalificatie was de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing met Bert de Heus en Joey van Splunteren aan het stuur oppermachtig. Zij waren ruim vier seconden sneller dan de BMW van Marco Schelp en Donald Molenaar, op de derde plaats gevolgd door de spectaculaire BMW Z4 GT3 van Jan Storm Senior en Junior. Ook tijdens de race maakte de Wolf bestuurd door Van Splunteren in het begin gehakt van de concurrentie, totdat koelingsproblemen roet in het eten gooiden. Veelvuldige bezoeken aan de pits zorgden ervoor dat het snelle sportprototype uiteindelijk niet hoger wist te eindigen dan positie 19. Pieter van Soelen en Koen Bogaerts in de BMW M4 Silhouette van JR Motorsport kenden de minste problemen en kwamen na de 117 ronden op het Zandvoortse circuit als eerste over de finish. De BMW Z4 GT3 van Storm Junior en Senior zag als tweede het zwart-wit geblokt, zij het met de nodige littekens die aantoonden dat ook hun wedstrijd zeker niet vlekkeloos was verlopen. Als derde wisten Donald Molenaar en en Marco Schelp te finishen in de Top Auto Teile BMW.

Bekijk hieronder een kleine selectie van de foto’s gemaakt tijdens de Zandvoort 500 op Circuit Park Zandvoort. Natuurlijk zijn er veel meer foto’s gemaakt. Ben je op zoek naar foto’s van een auto of team? Vraag er dan naar via het contact formulier in de rechter kolom, dan gaan wij de foto’s opzoeken en kunnen wij je melden onder welke voorwaarden je in bezit van de foto(s) kan komen.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

 Uitslag Zandvoort 500 2014

1 Pieter van Soelen – Koen Bogaerts / BMW M4 Silhouette

2 Jan Storm Sr. – Jan Storm Jr. / BMW Z4 GT3

3 Marco Schelp – Donald Molenaar / BMW E46

4 Bas van de Ven – Simon Knap / BMW 320D WTCC

5 Martin Lanting – Bob Herber / BMW M3

6 Martin van den Berge – Gijs Bessem / Seat Leon Supercopa

7 Michael Tischner – Matthias Tischner / BMW E46

8 Ronald Morien – Niels Langeveld / BMW Compact 325ti

9 Jaques Groenewegen – Ras Lalmy / BMW Compact 325ti

10 Remon Vos – Kevin Veltman / BMW M235

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.