DNRT WEK Final 4 2015 – Circuit Park Zandvoort

Terwijl de eerste signalen van de lente zich aankondigden, stond op 7 maart met de Final 4 de afsluitende ronde van het DNRT Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015 op het programma van Circuit Park Zandvoort.

Bas van den Ven en Simon Knap winnen Final 4 en het Winter Endurance Kampioenschap
Bas van den Ven en Simon Knap winnen Final 4 en het Winter Endurance Kampioenschap

In de kwalificatie ging de snelste tijd naar Henk Thuis en Donald Molenaar in de Radical SR3 van Intrax Racing. Bijna zeven seconden waren zij sneller dan Van Berlo en Van de Munckhof in hun BMW Z4, die ten opzichte van vorig jaar vele pk’s gevonden leek te hebben. Robin Vogel en Christian Dijkhof moesten nog enigszins wennen aan de bloedsnelle Wolf GB 08 van Bas Koeten Racing en zetten een derde tijd op de klokken. Tevens zagen we tijdens de Final 4 het Nederlandse racedebuut van de nieuwe SEAT Leon Cupracers van Ferry Monster Autosport en Bas Koeten Racing. De snelste van de vier in de kwalificatie was niet geheel verrassend de Cupracer met Jaap van Lagen aan het stuur.

Bekijk hieronder de foto’s van de Final 4 van het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015!

Wegens inhalen onder geel geen winst, maar P2 voor Vogel en Dijkhof in de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing
Wegens inhalen onder geel geen winst, maar P2 voor Vogel en Dijkhof in de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing

Bas van de Ven en Simon Knap wisten in de door MDM Motorsport geprepareerde BMW 320d WTCC uiteindelijk verrassend de race te winnen. De Radical SR3 van Thuis en Molenaar werd al in de beginfase van de race in de pitbox geparkeerd en zou daar tijdens de wedstrijd niet meer uitkomen. De finishvlag werd het eerst getoond aan de Wolf GB08 van Vogel en Dijkhof, maar toch zouden zij niet de winnaars van de race zijn. Omdat er door de wedstrijdleiding was geconstateerd dat de Wolf tijdens een gele vlag had ingehaald kreeg de equipe Vogel en Dijkhof een tijdstraf van veertig seconden opgelegd, waarmee de overwinning dus naar Knap en Van de Ven ging, die zich daarna tevens kampioen in het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015 mogen noemen.

De op deze pagina geplaatste foto’s zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Final 4 2015. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer tijdens de Final 4? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Uitslag DNRT WEK Final 4 2015:

1. Van de Ven – Knap / BMW 320d WTCC

2. Vogel – Dijkhof / Wolf GB08

3. Lanting – Herber / BMW E90 M3

4. Van Soelen – Bogaerts / BMW E46 M3

5. De Borst – Van Lagen / SEAT Leon Cupracer

6. Schouten – Van den Berge / SEAT Leon Cupracer

7. Wijnschenk – Van Es / Porsche 997 Cup

8. Heezen Jr. – Heezen Sr. – Van Lieshout – Menten / Porsche 997 Cup

9. Schulz – Schulz / Topper Team

10. Horst – Wusthoff / BMW M235i

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.