Supercar Challenge – Gamma Racing Day

De Gamma Racing Day is elk jaar weer één van de hoogtepunten op de kalender van de Supercar Challenge powered by Pirelli. Ook dit jaar kon het motor- en autosport festijn op TT-Circuit Assen weer rekenen op grote publieke belangstelling. Maar liefst 87.500 bezoekers waren op zondag 2 augustus naar Assen gekomen om te genieten van al het moois dat op en naast het circuit te zien was.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Tijdens de eerste race in de Super GT divisie mocht Jeffrey van Hooydonk nog de hoogste trede op het podium beklimmen, maar de feestvreugde duurde niet heel lang. Van Hooydonk zou de Corvette GT1 delen met Nicolas Vandierendonck, maar wegens nekklachten bleef Vandierendonck aan de kant en moest Von Hooydonk de klus in zijn eentje klaren. Voor de topfitte en snelle Belg was dat uiteraard geen probleem en zonder al teveel problemen reed hij als eerste over de finish. Omdat het Shipex SRT Racing team echter niet voor de start had aangegeven dat er maar één coureur de race zou rijden kregen zij een tijdstraf van 22,5 seconden waardoor de eerste plaats naar Henry Zumbrink ging in de Volvo S60 V8. De tweede plaats ging uiteindelijk alsnog naar Jeffrey van Hooydonk, voor Berry van Elk in de Mosler MT900R GT3. Milan Dontje en Ferdinand Kool pakten in de GTB klasse de overwinning in hun Corvette GT4, met Ward Sluys en Frédérique Jonckheere in de JR Motorsport BMW M4 Silhouette op de tweede plaats. De derde plaats op het podium ging naar Patrick Lamster en Donald Molenaar in een Porsche van EMG Racing.

De tweede race in GTB werd een prooi voor de Belgisch-Nederlandse equipe Patrick Lamster en Donald Molenaar. Ward Sluys en Frédérique Jonckheere werden opnieuw tweede. De derde plaats ging naar Simon Atkinson die tot kort voor het eind van de race aan de leiding ging, maar door een lekke band de pits moest opzoeken. De Super GT wedstrijd werd gewonnen door Berry van Elk in zijn BlueBerry Racing Team Mosler. Henry Zumbrink pakte de tweede plaats, voor Henk Thuis. Thuis nam in zijn Radical RXC V8 revanche op de eerste race toen hij al na één ronde uitviel met mechanisch problemen.

De eerste race in de Supersport klasse is gewonnen door Bas Schouten en Philippe Bonneel in een BMW van EMG Motorsport. Michael Verhagen en Daan Meijer maakten de top drie voor BMW compleet. In de sportklasse heersten de Clio’s. Stan van Oord greep de grootste grootste beker, met Stephane Polderman en René Steenmetz in een Renault Clio van de laatste generatie op de tweede plaats. Toon Rutgers en Marco Poland reden naar de derde plaats.

In de tweede race ging de winst in de Supersport naar Ruud Olij, die in de eerste race nog met een afgebroken wiel zijn BMW M3 aan de kant moest zetten. Dennis de Groot en Marth de Graaf reden naar P2, voor Luuk van Loon en Jan ven der Kooi in een Lotus Exige die met hun derde plaats eindelijk loon naar werken kregen. Ook in de Sportklasse deed een Lotus goede zaken. Carlijn Bergsma en Pieter de Jong pakten in hun Lotus de winst! Stan van Oord reed naar P2 en voor Kim Troeijen was het eindelijk tijd om te juichen. Na een seizoen vol pech mocht zij in Assen het podium beklimmen.

De foto’s op deze pagina zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de races van de Supercar Challenge op de Gamma Racing Day in Assen. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

 

Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.