Zuiderzeerally 2016

Dennis Kuipers en zijn navigator Michiel Poel hebben de Zuiderzeerally gewonnen. Het duo was in de Ford Fiesta RS WRC van het FERM Powertools World Rally Team oppermachtig op de wegen rondom Emmeloord en Kampen.

Bekijk hieronder de foto’s van de Zuiderzeerally.

Achter Kuipers nestelden regerend kampioenen Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker zich op de tweede plaats in de wedstrijd die de afgelopen jaren door het leven ging als de Tank S Rally. De jeugdige Jim van den Heuvel, dit jaar ook deelnemend aan een aantal wedstrijden in het het Wereldkampioenschap, maakte indruk door naar de derde plaats te rijden. Daarbij hij werd genavigeerd door Jac Gillis. De Deen Brian Madsen was met zijn brullende Peugeot 306 MAXI een van de publiekslievelingen en reed naar een knappe vierde plaats, voor Antoine van Ballegooijen.

Vooraf werd verwacht dat de talentvolle Duitser Christian Riedemann, voor de gelegenheid genavigeerd door Josephine Beinke, ook hoge ogen zou kunnen gooien in de Zuiderzeerally. De mechaniek van de Peugeot 208 T16 dacht er echter anders over, waardoor het duo uit zou vallen.

Verweven met de Zuiderzeerally werden ook de Zuiderzee Short Rally en de Zeebodem Short Rally gereden. Hans Weijs en Jamilla van Altena bleken in hun Volkswagen Golf Kitcar de sterksten in de Zuiderzee Short Rally, het duo wist Ronald Leemans en Remco van Overdijk nipt achter zich te houden. Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg reden naar de derde plaats in hun Nissan 350Z.

Nadat Christian Riedemann was uitgevallen in de rally, bleek het team de Peugeot 208 T16 te kunnen repareren. Daarop werd besloten om de auto in te schrijven voor de Zeebodem Short Rally, die ’s avonds op het programma stond, zodat Riedemann toch de nodige testkilometers kon maken met zijn nieuwe bolide. Daardoor beschikte hij natuurlijk over de met afstand sterkste auto van alle deelnemers aan de Zeebodem Short Rally, die de snelle Duitser dan ook met speels gemak wist te winnen. De tweede plaats ging naar Pierre Brouwer in een Volvo 240 Turbo, met een mooie derde plaats voor de Honda Civic van Ramon van de Lindeloof.

Wil je foto’s bestellen? Volg dan deze link!

Wil je foto’s bestellen? Volg dan deze link!

De foto’s op deze pagina zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Zuiderzeerally, de eerste ronde van het Nederlands Rally Kampioenschap 2016. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.