Tank S Rally 2015 – Emmeloord

Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker waren in de Mitsubishi Lancer EVO 10 van Heuvel Motorsport oppermachtig in de Tank S Rally 2015. In de rally die voor het laatst door de firma Van Staveren middels Tank S van een naam is voorzien kon alleen Piet van Hoof in het begin enig tegenwicht bieden.

Erik Wevers en Michiel Poel in de Skoda Fabia WRC op weg naar de tweede plaats in de Tank S Rally
Erik Wevers en Michiel Poel in de Skoda Fabia WRC op weg naar de tweede plaats in de Tank S Rally

Maar nadat Piet van Hoof zijn Mitsubishi Lancer EVO 4 met technische problemen terug reed naar het service terrein op de Paardenmarkt in Emmeloord was de weg vrij voor Van den Heuvel om net als vorig jaar de rally in de Noordoostpolder te winnen. Erik Wevers was met een Skoda Fabia WRC naar de Tank S Rally gekomen en mocht zich daarmee tot favoriet rekenen. Maar samen met navigator Michiel Poel kwam hij wedstrijdritme tekort en het illustere duo kon het tempo van Van den Heuvel niet bijbenen.

Bekijk hieronder de foto’s van de Tank S Rally 2015, verreden op 21 maart in en om Emmeloord!

Kevin Kooijman en Hans van Goor hopen het hele Rallyclinic Nederlands Kampioenschap te kunnen rijden in de Mitsubishi Lancer
Kevin Kooijman en Hans van Goor hopen het hele Rallyclinic Nederlands Kampioenschap te kunnen rijden in de Mitsubishi Lancer

Kevin Kooijman was een late inschrijver en reed samen met navigator Hans van Goor een sterke wedstrijd. Lange tijd bezette hij de tweede plaats, maar op de laatste twee klassementsproeven verloor hij Kooijman veel tijd en moest de tweede plaats afgeven aan Erik Wevers die al het vermogen aansprak op de lange rechte stukken van de klassementsproef op industrieterrein Nagelerweg in Emmeloord. Kevin Kooijman werd nog bijna van het podium afgestoten door Arjen de Koning, die genavigeerd door Cindy Verbaeten, slechts één tiende van een seconde tekort kwam om de derde plaats over te nemen.

Timo van der Marel en Rebecca Smart winnen de R2 klasse in de Opel Adam R2
Timo van der Marel en Rebecca Smart winnen de R2 klasse in de Opel Adam R2

Wim Muilwijk reed met Saskia Bleijenberg een ijzersterke wedstrijd en eindigde in de BMW M3 op een mooie zesde plaats, nog voor Wouter Ploeg en Harm van Koppen in de BMW 1M Coupé. Timo van der Marel rijdt het hele Nederlands Rally Kampioenschap in de Opel Adam R2 en kwam met vriendin en navigatrice Rebecca Smart goed uit de startblokken en pakte de eerste prijs in de R2 klasse. Een apart klassement werd opgemaakt voor de deelnemers aan het Nederlands Short Rally Kampioenschap. Hun wedstrijd was geen kilometer ‘sporter’ dan de gewonen rally. De meeste punten gingen naar titelverdediger Ruurd Ochse en Jan-Albert Bosscha. Janjur Monshouwer en Dolf Dekking pakten de tweede plaats in de Citroen C2 R2 MAX van Hans Weijs Motorsport.

De op deze pagina geplaatste foto’s zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Tank S Rally 2015. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer tijdens de Tank S Rally in Emmeloord? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Uitslag Tank S Rally 2015:

1. Jasper van den Heuvel – Lisette Bakker / Mitsubishi Lancer EVO 10

2. Erik Wevers – Michiel Poel / Skoda Fabia WRC

3. Kevin Kooijman – Hans van Goor / Mitsubishi Lancer EVO 10 R4

4. Arjen de Koning – Cindy Verbaeten / Mitsubishi Lancer EVO 10 R4

5. Antoine van Ballegooijen – Johan Findhammer / Mitsubishi Lancer EVO 10

6. Wim Muilwijk – Saskia Bleijenberg / BMW M3 3.2 E46

7. Wouter Ploeg – Harm van Koppen / BMW 1M Coupé

8. Tim Svanholt – Carina Moller / Mitsubishi Lancer EVO 10 R4

9. Johan Faes – Christiaan van der Rijsen / Mitsubishi Lancer EVO 9

10. Marcel van Leeuwen – Annette Vogelenzang de Jong / Mitsubishi Lancer EVO 10

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.