Rally van Putten 2014

Voor de eerste keer ging op zaterdag 10 mei 2014 de Rally van Putten van start. Niet geholpen door de weergoden, die besloten om Nederland op deze dag eens van een flinke hoeveelheid water te voorzien, kon de nieuwe rally toch op een grote publieke belangstelling rekenen. Gewapend met paraplu’s en gehuld in regentenue omzoomden zij de mooie klassementsproeven in en om het Gelderse Putten.

Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert op weg naar winst in de Rally van Putten
Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert op weg naar winst in de Rally van Putten

Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert wisten de lastige omstandigheden het beste te meesteren. Waar anderen fouten maakten en wegvielen, bleef het Goorse duo overeind en wonnen zij de Rally van Putten in hun prachtige BMW E30 M3 zonder ook maar één keer de snelste op een klassementsproef te zijn geweest. Wie wel snelste tijden op de klokken wisten te zetten waren Ronald Leemans en navigator Remco van Overdijk in hun Mitsubishi Lancer EVO 6. Op vier van de vijf kp’s waren zij de snelsten. Een foutje op de tweede klassementsproef, naam gegeven door Guliker’s gas- en oliehandel te Putten, zorgde voor een tijdverlies van bijna veertien minuten. Daarmee was Leemans op slag kansloos voor de overwinning.

Scroll verder naar beneden om de foto’s van de Rally van Putten te bekijken!

Marco Schapers en Patrick Stolk vergooiden hun kansen op laatste klassementsproef
Marco Schapers en Patrick Stolk vergooiden hun kansen op laatste klassementsproef

Met nog één proef te gaan leek Marco Schapers op rozen te zitten. Hij had een voorsprong van meer dan anderhalve minuut op Jan Nijhof, Schapers zou dus wel heel gekke dingen moeten doen om nog naast de overwinning te grijpen. Die gekke dingen deed Schapers wel. Op een glad stuk schoof de Mitsubishi Lancer EVO 10 van Schapers en navigator Patrick Stolk van de weg, waarmee alle kansen op de overwinning waren verkeken en was Jan Nijhof dus de breed lachende derde die er met de overwinning vandoor ging.

Kevin van Deijne en Annemieke Hulzebos pakken ijzersterk de derde plaats in de Rally van Putten
Kevin van Deijne en Annemieke Hulzebos pakken ijzersterk de derde plaats in de Rally van Putten

De tweede plaats ging naar Adwin Hoondert en Ruud Koole die met hun vierwielaangedreven Mitsubishi Lancer EVO 10 aan het begin van de rally teveel tijd verloren om op de laatste klassementsproef nog te kunnen goedmaken. IJzersterk was het optreden van Kevin van Deijne die zijn kleine Ford Fiesta R2 naar een derde plaats wist te sturen, op nog geen halve minuut van de winnaars. Foutloos reden Van Deijne en Annemieke Hulzebos naar de finish in het centrum van Putten.

Bekijk hieronder een kleine selectie van de foto’s gemaakt tijdens de Rally van Putten. Natuurlijk zijn er veel meer foto’s gemaakt. Ben je op zoek naar foto’s van een coureur of team? Vraag er dan naar via het formulier in de linker kolom, dan gaan wij de foto’s opzoeken en kunnen wij je melden onder welke voorwaarden je in bezit van de foto(s) kan komen.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de autosport.

UITSLAG Rally van Putten 2014:

1. Jan Nijhof – Henk-Jan Elbert / BMW E30 M3

2. Adwin Hoondert – Ruud Koole / Mitsubishi Lancer EVO 10

3. Kevin van Deijne – Annemieke Hulzebos / Ford Fiesta R2

4. Frank Gerritsen Mulkes – Gert-Jan Nijkamp / BMW M3 E36

5. Michiel Becx – Edwin Kuijpers / Citroen DS3 R3T

6. Michiel Eckhaus – Jack Gillis / Mitsubishi Lancer EVO 10 R4

7. Adrie Gros – Kees Hagman / Opel Manta 400

8. Adri Morée – William Keller / Mitsubishi Lancer EVO

9. Ivo van Rijn – Danny Hoekstra / Subaru Impreza

10. Gert-Jan Kobus – Bart Stax / Ford Fiesta R2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.