ELE Rally 2013

Voor de start van de ELE Rally was iedereen het er over eens, het zou in deze 49e editie gaan tussen Jeroen Swaanen in een Citroen C4 WRC en Erik van Loon in een Ford Focus WRC met de laatste specificaties. Maar op de eerste klassementsproef liet Bob de Jong in de iets oudere Mitsubishi Lancer WRC 05 zien dat hij er anders over dacht. Met een snelste tijd schudde hij de concurrentie wakker. Ook op de tweede KP was De Jong met gelegenheidsnavigator Bjorn Degandt de snelste.

Wellicht probeerden Swaanen en Van Loon met een rustige start ritme op te bouwen om later in de wedstrijd de van te voren voorspelde rangorde in te nemen. Bjorn Degandt had voor hen echter weinig bemoedigende woorden op de service na twee proeven. “We hebben geen risico’s genomen, het kan nog harder”. Op de klassementsproef vier, Somerlo, miste Van Loon zijn rempunt en belande in een weiland. Het tijdverlies was groot en de overwinning was voor hem uit beeld.

Aan het eind van de eerste avond kon Bob de Jong zijn hotel opzoeken, wetende dat hij op dag twee met een voorsprong van 15 seconden op Jeroen Swaanen als eerste op pad mocht gaan. Piet van Hoof bezette de derde plaats.

Op dag twee begonnen Jeroen Swaanen en navigator Davy Thierie met een snelste tijd op KP Vlierden, maar daarna was het weer De Jong die KP Stiphout als snelste wist te bedwingen. Daarmee was de toon gezet, het zou stuivertje wisselen blijven in het gevecht om de snelste tijden op de klassementsproeven. Totdat Jeroen Swaanen op de 13e KP de strijd moest staken. Een harde ontmoeting met een boom resulteerde in een afgerukt wiel van de Citroen C4 WRC.

Vanaf dit moment kon de zege Bob de Jong en Bjorn Degandt bijna niet meer ontgaan. Zij moesten alleen de concentratie bewaren en de resterende zes klassementsproeven zonder kleerscheuren doorkomen. Dat lukten en even na middernacht op 2 juni mocht het duo met de champagne spuiten.

De tweede plaats ging naar Jasper van den Heuvel en Kris Botson in de Mitsubishi Lancer EVO 10 van Heuvel Motorsport waarmee zij tevens de maximale punten behaalden voor het Rallyclinic Nederlands Rallykampioenschap. De derde plaats werd ingenomen door Arjen de Koning en Hein Verschuuren in hun Mitsubishi Lancer EVO 7, nadat Piet van Hoof en Max Jacobs moesten opgeven met een kapot differentieel.

Bekijk hieronder een kleine selectie van de foto’s gemaakt tijdens de ELE Rally. Natuurlijk zijn er veel meer foto’s gemaakt. Ben je op zoek naar foto’s van een coureur of team? Vraag er dan naar via het contact formulier, dan gaan wij de foto’s opzoeken en kunnen wij je melden onder welke voorwaarden je in bezit van de foto(s) kan komen.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de autosport.

Uitslag ELE Rally 2013:

  1. Bob de Jong – Bjorn Degandt / Mitsubishi Lancer WRC 05
  2. Jasper van den Heuvel – Kris Botson / Mitsubishi Lancer EVO 10
  3. Arjen de Koning – Hein Verschuuren / Mitsubishi Lancer EVO 7
  4. Johan Faes – Arie Lekkerkerker / Mitsubishi Lancer EVO 9
  5. Martin van Iersel – Frans van den Einde / Mitsubishi Lancer EVO 10
  6. Adwin Hoondert – Ruud Koole / Mitsubishi Lancer EVO 10
  7. Noortje van Gennip – Sander van Barschot / Mitsubishi Lancer EVO 10
  8. Mats van den Brand – Eddy Smeets / Nissan 350Z
  9. Kevin van Deijne – Robin Buysmans / Ford Fiesta R2
  10. Maarten van Tienen – Gijs Boom / Citroen DS3 R3

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.