50e ELE Rally – 2014

Terwijl het grootste deel van Nederland aan de buis gekluisterd zat om de openingswedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het WK-voetbal in Brazilië te kijken, ging in Helmond voor de 50e keer de ELE Rally van start. De 2014 editie van de klassieker rondom Helmond en Eindhoven werd gewonnen door Bob de Jong en Kees Hagman in de Mitsubishi Lancer WRC.

Daarmee bleef het duo de vooraf sterker ingeschatte Jeroen Swaanen met zijn Belgische navigator Bjorn Degandt voor. Met de nieuwere – en normaal gesproken ook snellere – Citroen C4 WRC met technische ondersteuning van het team van Hans Weijs Motorsport moest Swaanen zijn meerdere erkennen in Bob de Jong. Al op vrijdagavond liet De Jong zien dat hij voor de overwinning was gekomen. Aan de finish van de eerste avond bedroeg zijn voorsprong al bijna twintig seconden.

Bekijk hieronder de foto’s van de 50e ELE Rally!

Bob de Jong - Kees Hagman - Mitsubishi Lancer WRC - ELE Rally 2014
Bob de Jong legde op de eerste avond van de ELE Rally de basis voor zijn overwinning

 

Na de herstart op de zaterdagochtend bleven de twee rallyrijders de snelste tijden op de klassementsproeven uitwisselen, Jeroen Swaanen hield de druk er bij Bob De Jong vol op maar hij bezweek er niet onder. En dus mocht Bob de Jong zijn Mitsubishi Lancer WRC als eerste over het finishpodium rijden.

Erik van Loon kon het tempo van het strijdende duo aan kop niet bijhouden. Met navigator Davy Thierie kwamen zij in de Ford Fiesta WRC van de nieuwe generatie tempo te kort. De Fiesta WRC met zijn kleinere 1.6 liter turbomotor kon de snelheid van de C4 WRC en Lancer WRC met hun grotere 2 liter turbomotoren op de lange rechte stukken niet bijhouden en het werd al snel duidelijk dat voor Van Loon een derde plaats het hoogst haalbare was.

Piet van Hoof - Max Jacobs - Mitsubishi Lancer EVO 10 - ELE Rally 2014
Piet van Hoof deed uitstekende zeken voor het Nederlands Rally Kampioenschap

Piet van Hoof pakte in een Mitsubishi Lancer EVO 10 in de ‘standaard’ Groep N4 de vierde plaats en deed daarmee uitstekende zaken voor de strijd in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. De voor Van Hoof gefinishte coureurs stonden allemaal niet ingeschreven voor de titelstrijd, waardoor Piet van Hoof en navigator Max Jacobs de maximale punten achter hun naam mochten bijschrijven.

Arjen de Koning en Sander van Barschot, teamgenoten van Piet van Hoof binnen het Paradigit Rallyteam, wisten in deze ELE Rally in de strijd voor het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap de maximale punten te scoren in hun thuiswedstrijd. Mats van den Brand pakte de overwinning in de Ford Fiesta Sport Trophy, voor Kevin van Deijne.

De hieronder getoonde foto’s zijn slechts een kleine selectie van al het beeld dat wij bij de 50e ELE Rally 2014 hebben gemaakt. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer? Neem dan gerust even contact op via het Contactformulier. Dan kunnen wij je meedelen onder welke voorwaarden je in bezit van deze foto’s kan komen.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de autosport.

UITSLAG 50e ELE Rally 2014:

1. Bob de Jong – Kees Hagman / Mitsubishi Lancer WRC

2. Jeroen Swaanen – Bjorn Degandt / Citroen C4 WRC

3. Erik van Loon – Davy Thierie / Ford Fiesta WRC

4. Piet van Hoof – Max Jacobs / Mitsubishi Lancer EVO 10

5. Arjen de Koning – Sander van Barschot / Mitsubishi Lancer EVO 10 R4

6. Johan Faes – Christiaan van der Rijsen / Mitsubishi Lancer EVO 9

7. Antoine van Ballegooijen – Johan Findhammer / Mitsubishi Lancer EVO 10

8. Kevin Kooijman – Hans van Goor / Mitsubishi Lancer EVO 10 R4

9. Mats van den Brand – Eddy Smeets / Ford Fiesta R2

10. Marco Schapers – Patrick Stolk / Mitsubishi Lancer EVO 10

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.