Menzo 24 Hours of Zolder 2013

Belgium Racing heeft met een Porsche 997 bestuurd door Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Bert Redant, Kuba Giermaziak en Frank Thiers voor een grote verrassing gezorgd door de Menzo 24 Hours of Zolder te winnen.

Vooraf aan de race was er één huizenhoge favoriet voor de overwinning. De Audi R8 LMS Ultra van de Belgian Audi Club met aan het stuur Laurens Vanthoor, Anthony Kumpen, Bert Longin en Enzo Ide had op papier eigenlijk geen concurrentie. De praktijk pakte echter anders uit.

Al na de eerste pitstop moest het Audi Team de leiding afstaan aan de verrassende Wolf GB08 van het Nederlandse Bas Koeten Racing. Door een veel gunstiger brandstofverbruik kon de Wolf langer doorrijden en door een Safety Car fase op precies het goede moment om een pitstop te maken bedroeg de voorsprong van de Wolf zelfs twee ronden op de Audi R8 LMS Ultra. Helaas was het daarna al snel over voor het Nederlandse team. Op het moment dat Henk Haane de auto binnenbracht voor een pitstop werd hij op knullige wijze aangereden door een Porsche waarna de Race over was. De Audi pakte de leiding weer over en wist deze snel verder uit te bouwen, tot in de avond de versnellingsbak begon te haperen. Om dit probleem te verhelpen moest de Audi meer dan een uur lang in de pitbox onder handen worden genomen. Toen ’s ochtends ook nog eens de ophanging kuren begon te vertonen waren alle kansen verkeken en moest genoegen worden genomen met een vierde plaats.

De tweede plaats ging naar de snelle BMW Silhouette van JR Motorsport bestuurd door Steve van Bellingen, Pascal Nelissen, Benoit Dupont en Ward Sluys. De tweede Belgium Racing Porsche 997 met Chris Mattheus, Danny De Laet, Michael Kroll, Chantal Kroll en Jochen Habets pakte de derde plaats.

Bekijk hieronder een kleine selectie van de foto’s gemaakt tijdens de Menzo 24 Hours of Zolder. Natuurlijk zijn er veel meer foto’s gemaakt. Ben je op zoek naar foto’s van een coureur of team? Vraag er dan naar via het contact formulier in de rechter kolom, dan gaan wij de foto’s opzoeken en kunnen wij je melden onder welke voorwaarden je in bezit van de foto(s) kan komen.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de autosport.

Uitslag Menzo 24 Hours of Zolder 2013:

  1. Belgium Racing – Porsche 997 – Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Bert Redant, Kuba Giermaziak en Frank Thiers
  2. JR Motorsport – BMW Silhouette – Steve van Bellingen, Pascel Nelissen, Beniot Dupont en Ward Sluys
  3. Belgium Racing – Porsche 997 – Chris Mattheus, Danny De Laet, Michael Kroll, Chantal Kroll en Jochen Habets
  4. Belgian Audi Club – Audi R8 LMS Ultra – Laurens Vanthoor, Anthony Kumpen, Bert Longin en Enzo Ide
  5. Speedlover – Porsche 997 – Jurgen van Hover, Sven van Laere, Philippe Richard, Philip van Beurden, Peter van Audenhoven
  6. GHK Racing – Radical SR5 – Hans Verhelst, Guy Verheyen, Johan Gitsels en Patrick Engelen
  7. Recy Racing Team – BMW 120D – Jan de Vocht, Johan van Loo, Thomas Plessens en Wim Meulders
  8. Skylimit Yokohama Race Team – Porsche 996 – Francois Bouillon, Philip van Eename, Gideon Wijnschenk en Stefan Schoonjans
  9. PG Motorsport – Porsche 996 – Tjarco Jilesen, Erik den Dekker, Ronald van Ooyen en Jan van Es
  10. GH Motorsport – Radical SR3RS – Mathijs Harkema, Stephan Geurts, Jacques Derenne en Kurt Dujardyn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.