Total 24 Hours of Spa 2015 – Circuit Spa-Francorchamps

Tijdens het vierde weekend van juli was het ook dit jaar weer tijd voor één van de hoogtepunten op de internationale autosport kalenders, de Total 24 Hours of Spa op de roemruchte piste van Spa-Francorchamps. Zevenenvijftig equipes gingen dit jaar de uitdaging aan. Daarbij hadden ze niet alleen af te rekenen met vermoeidheid en de uitdagingen die het mooie, maar lastige, circuit voor ze opwierp. Ook de weergoden deden van zich spreken door het asfalt in het begin van de vierentwintig uur te voorzien van een serieuze laag regenwater. Het jaarlijkse hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series werd ook dit jaar weer een heel fraaie race.

Bekijk hieronder de foto’s van de Total 24 Hours of Spa 2015

In het begin van de race vertrokken de beide Von Ryan Racing McLaren 650 S GT3’s als een pijl uit de boog. Door verschillende safetycar periodes in de beginfase van de race raakten zij echter achterop en werd de leiding overgenomen door de nummer 1 Audi R8 LMS van het Belgium Audi Club Team WRT waarin Laurens Vanthoor, Rene Rast en Markus Winkelhock het stuur deelden. Kort voor middernacht verloren zij echter een aantal ronden door een crash van Laurens Vanthoor, waardoor de leiding naar de ROWE Racing Mercedes SLS AMG GT3 ging van Stef Dusseldorp, Nico Bastian en Daniel Juncadella.

Bij het ochtendgloren moesten zij, wegens een lange pitstop waarbij de remblokken en -schijven werden vervangen, de leiding afstaan aan de nummer 2 Audi R8 LMS van het Audi Sport Team WRT. Zij konden de leiding in de wedstrijd vasthouden totdat de ervaren Stephane Ortelli in de Audi letterlijk om zijn oren werd gereden door de veel snellere Nick Catsburg in de BMW Sports Trophy Team Marc VDS BMW Z4 GT3. Nick Catsburg drukte zijn stempel op de wedstrijd door niet alleen de leiding te pakken, maar ook direct heel afstand te pakken op de Audi van Ortelli en co.

Nadat teamgenoten Marcus Palttala en Lucas Luhr de leiding van de nummer 46 Marc VDS BMW Z4 GT3 wisten te consolideren mocht Nicky Catsburg voor de laatste stint het stuur weer overnemen. Foutloos stuurde hij de auto richting de finish, waarbij de snelle man uit Voorthuizen tot het eind snelle rondetijden op de klokken zette. Eindelijk eens winst voor een Marc VDS BMW in Spa, nadat ze er al een aantal keren dicht bij waren geweeest en de grootste overwinning uit de carriere van Catsburg tot nu toe.

 

Mijn speciale dank gaat uit naar Bas Koeten Racing. Zij hebben een brandvrije overall ter beschikking gesteld, waardoor ik tijdens de Total 24 Hours of Spa ook in de pitstraat heb kunnen werken.

 

De foto’s op deze pagina zijn slechts een kleine selectie van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Total 24 Hours of Spa van de Blancpain Endurance Series op Circuit Spa-Francorchamps. Ben jij op zoek naar foto’s van een bepaalde deelnemer? Neem dan contact op via het formulier en dan gaan wij kijken welke foto’s er beschikbaar zijn en kunnen wij melden onder welke voorwaarden je in bezit kan komen van deze foto’s.

Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Wil je foto’s bestellen, klik dan op deze link!


Informeer ook eens naar de aantrekkelijke voorwaarden om Edfo Fotografie tijdens een evenement de fotografie van jouw team te laten verzorgen. Op deze manier kan je in bezit komen van een prachtige fotoreportage van jullie verrichtingen in de sport.

Uitslag Total 24 Hours of Spa 2015:

1. Nick Catsburg, Lucas Luhr, Markus Paltalla – BMW Sports Trophy Team Marc VDS – BMW Z4

2. Frank Stippler, Nico Müller, Stephane Ortelli – Audi Sport Team WRT – Audi R8 LMS

3. Christian Mamorow, Christopher Mies, Nicki Thiim – Phoenix Racing – Audi R8 LMS

4. Pasin Lathouras, Stephane Lemeret, Gianmaria Bruni, Alessandro Pier Guidi – AF Corse – Ferrari 458 Italia

5. Marcel Fässler, Andre Lotterer, Mike Rockenfeller – Phoenix Racing – Audi R8 LMS

6. Duncan Cameron, Matt Griffin, Francisco Guedes, Davide Rigon – AF Corse – Ferrari 458 Italia

7. Devon Modell, Alisdair McGaig, Oliver Bryant, Alexander Sims – Ecurie Ecosse

8. Leo Matchitsky, Jon Minshaw, Jonny Cocker, Phil Keen – Team Russia by Barwell – BMW Z4

9. Harold Primat, Vincent Abril, Mike Parisy – Bentley Team HTP – Bentley Continental GT3

10. Tom Onslow Cole, Stuart Leonard, Michael Meadows, Stefan Mücke – Leonard Motorsport AMR – Aston Martin Vantage GT3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.