Milan Dontje - Indy Dontje - Ligier JS P3 LMP3 - Supercar Challenge - New Race Festival - Circuit Zolder

Supercar Challenge – New Race Festival 2016 – Circuit Zolder

De eerste ronde van de Supercar Challenge Powered by Pirelli werd verreden op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival. Met een nieuw format, waarbij de Sport, Supersport, GT en Super GT allemaal tegelijk hun race afwerkten en er op zondag een 90 minuten race op het programma stond. Ook in de Superlights Challenge Powered by Pirelli stonden de eerste races op Circuit Zolder op het programma.

(meer…)

EDFO_RTC_Paastoertocht_16_DFO4392

Paastoertocht RTC Hengelo

2e Paasdag stond traditie getrouw de Paastoertocht van RTC Hengelo op het programma. De omstandigheden waren voor de deelnemers op zijn zachtst gezegd ‘uitdagend’. Met zo nu en dan wat regen maar vooral een harde wind, waarvoor het KNMI zelfs code geel had afgegeven,  werd het uithoudingsvermogen van de deelnemers flink aangesproken. Zo’n 150 fanatiekelingen lieten zich echter niet tegenhouden door de omstandigheden en genoten van de volledig nieuwe, tachtig kilometer lange route door het Twentse land, met start en finish bij BWO in Hengelo.

(meer…)

Jasper van den Heuvel en Steen Andersen winnen de Circuit Short Rally 2016 op Circuit Park Zandvoort

Circuit Short Rally 2016 – Circuit Park Zandvoort

Op zaterdag 27 februari werd met de Circuit Short Rally op Circuit Park Zandvoort het Nederlandse Rallyseizoen geopend. Op het bekende asfalt van Zandvoort en de gravelpaden rondom het circuit werd er gestreden om de snelste tijden. De overwinning ging naar Jasper van den Heuvel en Steen Andersen die ombeurten achter het stuur van de Mitsubishi Lancer EVO x R4 plaatsnamen.

(meer…)

Ecare Apollo 8 - SVS - Sporthal De Veste Borne

Volleybal – Ecare Apollo 8 Borne – SVS Schalkhaar

Op zaterdag 14 november mocht ik in opdracht van volleybal vereniging Ecare Apollo 8 de wedstrijd tegen SVS uit Schalkhaar fotograferen. De wedstrijd werd gespeeld in de splinternieuwe Sporthal De Veste in Borne. Heren 1 van Ecare Apollo 8 wist met 3 -1 te winnen van SVS HS1, tot op dat moment de koplopers in de Eerste Divisie A.

(meer…)

Erik van Loon - Harmen Scholtalbers - Subaru Impreza WRC S14 - Conrad Twente Rally 2015

Conrad Twente Rally 2015 – Hengelo

Het Nederlands rallyseizoen werd op de eerste zondag van november afgesloten in en om Hengelo met de Conrad Twente Rally. Zowel het Nederlands Rally Kampioenschap als het Nederlands Short Rally Kampioenschap moest de beslissing in Hengelo vallen, al waren respectievelijk Jasper van den Heuvel en Ruurd Ochse al bijna zeker van de titels. Beiden wisten dan ook de verwachtingen waar te maken.

(meer…)

Roger Groewels - Kelvin Snoeks - Dodge Viper GT3-R - Formido Finale Races - TT-Circuit Assen

Supercar Challenge – Formido Finale Races TT-Circuit Assen

De Supercar Challenge Powered by Pirelli sloot het seizoen af tijdens de Formido Finale Races op het TT-Circuit van Assen. Aan de start kwamen de GT’s, sportdivisies en de Superlights. De zon was nergens te bekennen tijden de Formido Finale Races. Het TT-Circuit was bijna het hele weekend bedekt met een laag water en daarbij werd het zicht zo nu en dan ook nog eens belemmert door mist. Tijdens het Racing Festival op Spa Francorchamps hadden Koen Bogaerts, Mark van der Aa en Pieter van Soelen in hun BMW van JR Motorsport de titel in de Supersport klasse al binnengesleept, maar in alle andere klasses moest de beslissing in het kampioenschap nog vallen.

Bekijk hieronder de foto’s van de Supercar Challenge op het TT-Circuit van Assen.

(meer…)

Luc de Cock - Sam de Jonge - Norma 20FC - Supercar Challenge Superlights - Racing Festival Spa Francorchamps

Supercar Challenge – Racing Festival Spa Francorchamps

De Supercar Challenge Powered by Pirelli verzorgde tijdens het Racing Festival op het circuit van Spa Francorchamps het hoofdprogramma. Aan de start kwamen de GT’s, sportdivisies en de Superlights. Onder wisselende weersomstandigheden, waarbij in de Ardennen af en toe een lekker najaarszonnetje aan de hemel stond, maar het circuit ook af en toe met een laagje water bedekt was, werden mooie races verreden. Daarbij konden ook de eerste kampioenen worden gehuldigd. Koen Bogaerts, Mark van der Aa en Pieter van Soelen zijn in hun BMW van JR Motorsport niet meer in te halen voor de concurrentie, waardoor zij zonder druk kunnen gaan genieten van de Formido Finale Races op het TT-Circuit van Assen.

Bekijk hieronder de foto’s van de Supercar Challenge op Spa Francorchamps.

(meer…)

DNRT Endurance 24 uur van Oschersleben 2015

DNRT Endurance – 24 uur van Oschersleben

Eindelijk stond hij in 2015 dan weer op de kalender; de DNRT 24 uurs race op Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland. Teams keken er al lange tijd naar uit en de organisatie besteedde bijna een jaar aan de voorbereiding. Het leek in de eindfase van de race een bloedstollend seconden duel te gaan worden tussen de Ferry Monster Autosport SEAT Ibiza en de Accord MDM Motorsport Volkswagen Golf, maar haperende techniek in de Golf zorgde ervoor dat zij kort voor de finish uitvielen.

(meer…)

Dennis Kuipers - Robin Buysmans - Ford Fiesta RS WRC - Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally 2015

Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally 2015

18 en 19 september was in Hellendoorn en omgeving weer het geronk te horen van krachtig getunede auto’s. Dat kon maar één ding betekenen, Nederlands grootste rally werd verreden. Op de smalle en uitdagende wegen werd er door de rallyrijders gestreden om de seconden op weg naar de overwinning. Dennis Kuipers en navigator Robin Buysmans waren in hun Ford Fiesta WRC vanaf de eerste klassementsproef van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally heer en meester in de wedstrijd die hij al twee keer eerder wist te winnen. Bernhard ten Brinke was met eenzelfde auto onderweg, maar kon het tempo van Kuipers niet bijbenen, het werd al snel duidelijk dat de tweede plaats voor Ten Brinke het hoogst haalbare zou zijn.

(meer…)

Supercar Challenge on Tour - Brands Hatch

Supercar Challenge on tour Brands Hatch

De Supercar Challenge Powered by Pirelli was ook dit keer te gast op het prachtige Brands Hatch in het Engelse Kent. De Supercar Challenge verzorgde het hoofdprogramma van het Supercar Challenge on tour weekend. Aan de start kwamen de GT en sportdivisies, de Superlights komen pas weer tijdens de volgende ronde op het circuit van Spa Francorchamps in actie. Bekijk hieronder de foto’s van de Supercar Challenge on tour op Brands Hatch.

(meer…)

24 Hours of Zolder 2015

24 Hours of Zolder 2015

Een echte uithoudingstest voor mens en machine, dat is de 24 Hours of Zolder elk jaar weer. De mechaniek krijgt het daarbij zwaar te verduren met de vele remzones op het Circuit van Zolder, maar ook de concentratie van de coureurs wordt enorm aangesproken. Door de vele auto’s op het relatief korte circuit zijn zij elke ronde opnieuw met manoeuvres bezig om langzamere deelnemers op een ronde te zetten, of een snellere auto doorgang te verlenen.

(meer…)

Jean Pierre Verhoeven - Porsche 991 GT3 Cup - ADPCR - DNRT Super Racing Weekend - Circuit Park Zandvoort

DNRT Super Race Weekend 2015 – Zondag

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus stond het DNRT Super Race Weekend op de kalender van Circuit Park Zandvoort. Edfo Fotografie was op zondag 9 augustus aanwezig. Op deze dag kwamen de Mazda MaX5 Cup, de snelle Porsches  van de All Dutch Porsche Club Racing en de Formule bolides  in de Formel Vau in actie op het Circuit van Zandvoort.

(meer…)